Компанията Elio Motors създаде 3-колесен миниавтомобил, който според производителя ще направи истински фурор в света на автомобилостроенето.
Транспортното средство не използва съвременните електрически трансмисии - за движението му се използва неголяма газова система. Благодарение на своя лек и аеродинамичен дизайн разходът на газ е минимален. В предната част на автомобила конструкторите са разположили 3-цилиндров двигател с разход само 1 литър. Може би изглежда, че няма място за сравнение със съвременните автомобили, а по-скоро с мотопедите, но всъщност не е съвсем така. Въпреки малките си габарити триколесният автомобил може да развие скорост до 161 км/ч. А скоростта от 96.5 км/ч се постига само за 9.6 секунди, което е доста приличен резултат за далеч по-мощните и големи автомобили.

Тъй като автомобилът ще получава газта на „малки порции", това ще позволи икономията на гориво - на междуградско пътуване до 2.8 л/100 км, а в града до 4.8 л/100 км. С помощта на само 30 литра газ, автомобилът ще е в състояние да преодолее разстоянието от 1081 км, което означава, че с едно зареждане притежателите му биха могли да пътуват от София до Варна и обратно само с едно зареждане.
Спирачната система на автомобила включва дискови спирачки с ABS система, налице са 15-инчови колела и 5-степенна скоростна кутия. Според производителите от Elio Motors, въпреки своята миниатюрност, автомобилът може да поеме в себе си човек с ръст от 2 метра и тегло 147 кг. Компанията твърди, че моделът ще струва около $6800, като при пускането му на пазара автомобилът ще се превърне в най-евтиното предложение от този тип, тъй като аналогичните представители на три колела струват средно $10 000 и нагоре.

Elio Motors планира да започне производството на миниатюрния автомобил от юли 2014 година.