На базата на цялата изтекла информация и всички спекулации досега, @OnLeaks и @91mobiles са пуснали „официални“ компютърно генерирани изображения на Galaxy Note 9, направени на CAD (програма за компютърно проектиране).

Съвсем очаквано се оказва, че Galaxy Note 9 няма да бъде кой знае колко по-различен от миналогодишната "осмица". На пръв поглед предната част на телефона изобщо не изглежда променена, като изключим може би това, че горната и долната рамка изглеждат една идея по-тънки. Отстрани също не се забелязват съществени промени. Устройството разполага с USB Type-C порт, говорител, микрофон, 3.5 мм аудио жак и отличителния белег на серията Galaxy Note – стилус.

Дизайнът на гърба обаче е претърпял някои подобрения. Двойната камерa е разположена хоризонтално, а скенерът за пръстови отпечатъци се намира малко под нея, което донякъде е по-добрa позиция от тази, която заемаше в предишния модел.

За размерите на Samsung Galaxy Note 9 се говори, че ще са малко по-различни от тези на предшественика му. За да бъдем по-точни – 161.9 х 76.3 х 8.8 мм в сравнение с Galaxy Note 8 – 162.5 х 74.8 х 8.6 мм. Информацията за дисплея, с която разполагаме, е, че ще бъде 6.3-инчов Super AMOLED, като резолюцията най-вероятно ще е 1440 х 2960 пиксела.

Външният вид обаче не е толкова интересен, колкото вътрешността на смартфона. Очакваме флагманът да се появи с процесор Snapdragon 845 на някои пазари (за други, включително и нашият, ще бъде Exynos) и батерия с капацитет 3850 mAh. Нямаме търпение да видим и какво са направили Samsung с камерата, защото въпреки че са сред първенците по този показател, тази година конкуренцията е огромна.

Корейският гигант съвсем скоро ще обяви официално своя Galaxy Note 9. Очакваме премиерата да се състои на 9 август. Дотогава със сигурност ще изтече още информация за устройството. Засега промените спрямо предишния модел не изглеждат много големи, но пък кой знае… Може Samsung да ни изненадат след два месеца, нали?