Съвсем скоро App Store ще отпразнува своя десети рожден ден. По случай годишнината, която ще се състои на 10-и юли, Apple пусна пост, в който разказва за „магазина“ и приложенията в него.

ResearchKit и CareKit, софтуерите на Apple, направени специално за доктори и изследователи в областта на медицината, се използват за определяне на най-различни заболявания, включително Паркинсон и аутизъм. От Apple пишат, че над 500 лекари и учени са използвали приложенията, а над 3 милиона души са лекувани с помощта на софтуерите.

Другото, с което много се гордеят „ябълките“, са приложенията с абонамент. Над 28 хил. iOS приложения са такива и броят на абонатите се е увеличил с 95% от миналата година.  Сред най-използваните приложения от този тип са Netflix и китайския му конкурент iQIYI.

Може би няма да се изненадате особено, когато ви кажем, че Facebook е най-тегленото приложение „на всички времена“. Хората обаче прекарват най-много време в Netflix, според App Annie.

Единственото, което не върви много успешно в App Store, е прозорецът Тoday. Над един милион души са влизали в раздела, но имайки предвид, че App Store има 500 млн. посетители седмично, това е много скромно число. Може би е време от Apple да обновят Today или просто да го махнат?

Тагове: