Fortnite и мобилната версия на PlayerUnknown’s Battlegrounds стартираха почти едновременно за смартфон и таблети и макар че мнозина ги виждат като евтина сензация, двете игри доминират в iOS класациите.

PUBG се появи на 19 март и вече е най-сваляната игра в мобилната платформа на Apple. На свой ред Fortnite излезе на 15 март и въпреки че се играе само с покани, в момента е най-печелившото заглавие в Apps Store. PUBG доминира и в класацията за най-сваляни игри в още 48 държави по света.

И двете игри вече имат РС и конзолни версии, но достъпът им до много голямата мобилна аудитория, която обича безплатни заглавия, сега повишава още повече привлекателността им. Fortnite все още е отворена само за играчи с покана, но сега вече студиото Epic позволява на играчите да канят свои приятели. Шутърът е наличен само за iOS.  

PUBG може да се свали от всеки и вече се предлага както за iOS, така и за Android. По отношение на приходите, откакто включи микротранзакциите през уикенда, Fortnite събра 2 милиона долара. PUBG все още няма микротранзакции и е на фаза "меден месец" за привличане на по-голям интерес. 

Още от Play