Някои от приложенията на Microsoft от пакета Officе, които вече са достъпни в App Store и Google Play, получават обновления. Word, Outlook и PowerPoint са избраниците, които вече притежават нови и доста полезни свойства.

Използващите Word потребители ще се зарадват да научат, че вече могат да виждат броя на думите в документа, докато скролват нагоре-надолу из него. А пък ако сте от собствениците на Andorid, които използват Outlook, трябва да знаете, че вече можете да триете контакти и от самото приложение.

Освен това Outlook се сдобива и с нов режим Do Not Disturb. Когато той е включен, няма да получавате известия за нови имейли. Това е готина функция, за която повечето потребители отдавна мечтаят.

Има нещо и за притежателите на iOS устройства – при тях Outlook има свойството да синхронизира черновите. Това позволява на хората да започнат да пишат имейл на компютъра и след това да го довършат и изпратят от телефона си. Обратното, разбира се, също е възможно.

Продължаваме с привилегиите на Android. Потребителите, които използват PowerPoint, вече ще могат да редактират презентациите си, докато екранът им е завъртян. От Microsoft изглежда са преценили, че щом е по-удобно да се четат слайдовете със завъртян екран, следователно и редактирането им ще бъде по-лесно по този начин.