Facebook и Instagram може и да съществува като отделни услуги, но връзката им е по-дълбока, отколкото си мислим. Днес става ясно, че Instagram може да се интегрира още по-дълбоко в платформата на Facebook. TechCrunch съобщава, че социалната мрежа изпробва нова функция, която показва брояч за уведомяване от най-големите приложения на Facebook, за да могат потребителите бързо да превключвате между тях.

Самата функция е разширение на уведомленията в Messenger. Тя стои в горния десен ъгъл на Facebook приложението. Вместо просто да предупреждава потребителите за незабавните съобщения, функцията ще показва изскачащо меню, което ще съдържа всички непрочетени известията във Facebook, Messenger и Instagram.

Говорител на Facebook потвърди пред TechCrunch, че "се проучват начини да се помогне на хората да преминават по-лесно между профилите си във Facebook, Messenger и Instagram".

За Facebook идеята е проста: потребителите да прекарват повече време в приложенията под нейната шапка. За потребителите това е още едно улеснение, което ще има спести време в проверка на другите си социални профили.