Facebook представи нова функция, наречена Crisis Response (Кризисни реакции), която ще действа като централен хъб на компанията за всички инструменти, свързани с безопасността. Това включва предимно Safety Check, функцията, която позволява на потребителите на Facebook да казват на приятелите и членовете на семейството си, че са в безопасност по време на природни бедствия, терористични атаки и други животозастрашаващи инциденти.

Crisis Response също така ще съдържа смесица от публични постове във Facebook, новинарски статии, снимки и видеа, за да се осведомяват хората по време на дадена криза. Други допълнения включват инструмента Community Help, представен за първи път през ноември миналата година, координиране на помощ по време на бедствия и една изцяло нова функция за набиране на средства за подпомагане на засегнатите индивиди и групи, както и организации с нестопанска цел, свързани с хуманитарните усилия.

Facebook Safety Check беше представена за първи път през 2014 година, но доби повече популярност по време на земетресението в Непал през 2015 г. Оттогава функцията е влизала в употреба и при терористични атентати и други природни бедствия, което доказа смисъла от нейното съществуване.

Сега, когато Safety Check попада в новия централизиран хъб на Facebook, тя най-вероятно ще продължи да бъде рядко технологично успокоение за хората по време на кризи.

Тагове: