Foxconn, най-големият производител на електроника в света, днес разкри плановете си да изгради ново съоръжение за производство на LCD панели в Уисконсин, САЩ. Новината беше съобщена от главния изпълнителен директор на компанията Тери Гоу и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Foxconn планира да инвестира 10 милиарда долара в завода през следващите три години. В него ще работят 3000 работници. От администрацията на президента Тръмп казват, че инвестициите на Foxconn в крайна сметка биха могли да помогнат да се наемат още 13 000 души заради потенциални бъдещи съоръжения на места като Илинойс, Индиана и Мичиган. LCD панелите, произведени в щатския завода, могат да бъдат използвани за телевизорите на Sharp. Hon Hai, компанията майка на Foxconn, е собственик на контролния пакет акции на Sharp, която беше придобита миналата година за 3.5 милиарда щатски долара. Като се има предвид, че САЩ е най-големият пазар за продуктите на Sharp, има смисъл Foxconn да иска да разшири производството в страната и да ограничи разходите за доставка.

За Foxconn работят около 1.3 милиона души по целия свят. Компанията е със седалище в Тайван, но оперира предимно от Китай.

"Развълнувани сме да изградим завод за производство на дисплеи в Америка - първия от поредица съоръжения, които ще изграждаме в няколко американски щата", каза Гоу в изявление за пресата. "Благодарим на президента Тръмп и губернатор Уолкър за работата им, за да може Foxconn да стъпи в Уисконсин. Щатът предлага талантливи, трудолюбиви хора и разполага с дългогодишен опит в производството, което е една изключителна възможност."

Тагове: