Следващата година Galaxy S24 Ultra ще изглежда различно от последните флагмани на Samsung. Това се дължи най-вече на преминаването от извит към плосък дисплей. Новият телефон също така е малко по-широк, по-къс и по-тънък от Galaxy S23 Ultra. Изглежда, че моделът 2024 ще има и преработена долна решетка на високоговорителя.

Според профила Ice Universe в социалната мрежа Х долната решетка на високоговорителя на Galaxy S24 Ultra ще представлява дълга правоъгълна лента със заоблени ъгли. Устройството няма да има многобройни дупки с форма на хапче, разположени плътно в долната част на телефона, за извеждане на звука при сегашните флагмани на Samsung. Източникът сподели илюстрация, показваща новия дизайн.

Samsung не за първи път използва такъв дизайн на решетката на високоговорителите на своите флагмани. Galaxy S9 и Galaxy S9+ през 2018 г. имаха този дизайн. Това бяха първите флагмани Galaxy със стерео високоговорители. Samsung смени решетката на високоговорителите с отвор (сегашния дизайн), която се намираше в серията Galaxy S8 и Galaxy Note 8 през 2017 г.

Въпреки това Samsung се върна към предишния дизайн с Galaxy Note 9 през втората половина на 2018 г. Всички следващи флагмани Galaxy са оборудвани с решетка за високоговорители тип "дупка", с около пет или шест отвора във формата на хапче в зависимост от модела. Това подсказва, че корейският гигант не намира правоъгълната лента за по-добро решение за решетката на високоговорителя.

По наше мнение дизайнът с отвори изглежда по-луксозен от правоъгълната лента. Въпреки това изглежда, че Samsung все още се връща към последния дизайн за следващото си поколение флагман. Въпреки че това не би трябвало да се отрази на качеството на звука, на някои може да не им хареса този редизайн. Това обаче не би трябвало да е проблем за никого. В края на краищата ние свикваме с тези неща след няколко дни.

При все това изтеклите рендъри на Galaxy S24 Ultra показаха малки кръгли отвори за решетката на високоговорителите, а не дълга лента. Galaxy S24 и Galaxy S24+ също бяха показани с подобен дизайн. Така че ще трябва да изчакаме още изображения, за да потвърдим дали тази промяна се случва и дали тя е за цялата линия.

Съобщава се, че Samsung планира да представи серията Galaxy S24 по-рано от Galaxy S23. Очаква се датата да бъде през третата или четвъртата седмица на януари 2024 г. Това означава, че все още ни делят три месеца от премиерата.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung The Wall, IAC All-in-ONE – сътворете сами вашия гигантски екран

 

Тагове: