Garmin превключиха на висока предавка и неочаквано прибавят към умните си часовници такива, следящи физическата форма на лекоатлети, плувци и нещо съвсем изненадващо – такъв, предназначен за професионалните e-sports геймъри.

Истината е, че само един геймър знае точно колко напрежение и емоция се влагат в такъв вид надпревара, а Garmin ще им даде цифрово изражение на общата картина.

Garmin Instinct Esports Edition ще може да анализира сърдечната честота и стреса на играча по време на игра, да предоставя дългосрочен анализ на тенденциите, като всичко това ще може да бъде предавано на живо към аудиторията. Дан Бартел, вицепрезидент по продажбите на Garmin, разяснява, че притежателите на новия модел часовник могат да проследят и изследват как тялото им реагира на интензивна конкуренция. Разбира се, това е коронната му функция, но в него не са спестени и всички останали измервания и анализи, които присъстват в останалите модели, предлагани от компанията.

Дисплеят на Garmin Instinct Esports Edition е монохромен, с размер 0.9x0.9 инча, покрит е с химически подсилено стъкло, както и разполага с 10 ATM водоустойчивост и 16 MB памет. Дизайнът му е класически, като са спестени всички разноцветни циферблати. Началната му цена започва от около 300 долара/евро.

Снимки: Garmin

Виж още: Създателите на Fast and Furious обещават 11-ият филм да е последен