Киберпрестъпниците се опитват да извлекат максимума, докато хората са затворени по домовете си. Атаките, свързани с коронавируса, са нараснали с 667% от януари насам. Хакерите бомбардират постоянно с имейли, в които се представят за организации като СЗО.

Google разкри данните относно тях в Gmail. Според тях поне по 18 милиона имейла на ден, свързани с подобни измами, биват филтрирани към отдел Spam. Но това са само наистина зловредните, които често съдържат и прикачени файлове. Компанията блокира по 240 милиона имейла на ден, разпространяващи невярна или подвеждаща информация за COVID-19. Алгоритмите на Google се справят с тези проблеми с 99.9% точност.

Според тях основните похвати, използвани в тези имейли, са „представители“ на СЗО, искащи дарения или правителства, предлагащи помощи. Google обедини сили със Световната здравна организация, за да отдели фалшивите имейли, използвайки DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance). Компанията съветва да не теглите файлове от подаватели, които не са ви познати или изглеждат съмнителни.

Вижте още: Още една причина да си останеш вкъщи – новият брой на GoGuide идва директно на дивана ти

Тагове: