За пореден път изтекоха характеристиките на телефон на Google. Този път 9to5Google се допитаха до свой източник и ето с каква информация излязоха:

Новият Pixel 4a ще има 5.8-инчов OLED FHD+ дисплей. За разлика от стандартния Pixel вместо прорез ще има дупчица за камерата. Това значи без Soli чип за жестове и лицево разпознаване. Процесорът е 8-ядрен Snapdragon 730 с две 2.2 GHz ядра и шест по 1.8 GHz. Видеокартата е Adreno 618. RAM паметта ще е 6 GB, а пространството за съхранение ще бъде 64 GB или 128 GB.  

Батерията е с капацитет 3080 mAh. Бързото зареждане ще е 18 W, но няма да има безжично зареждане. Задната камера е 12.2 МР с OIS/EIS. Предната ще е същата като на миналогодишния модел – 8 МР с широк 84-градусов ъгъл на заснемане. Заснемането на видеа е с идентични стойности с тези на Pixel 4. Устройството ще получи 3 Android ъпдейта като поддръжка.

Може би за радост на много хора смартфонът ще запази жака за слушалки, а цената му се очаква да е $399. И ако това не е достатъчно, снимка на кутията на телефона също изтече.

Вижте още: Всичко ново и важно за COVID-19: директно в търсачката на Google