Google е инвестирала 5 млн. канадски долара в новия Vector Institute в Торонто, Канада. Новината дойде от самия технологичен гигант. В блог пост компанията обясни, че инвестицията е поредната стъпка на Google в разширяването на сектора на изкуствения интелект в страната.

В допълнение към това, компанията е отворила и още един "deep learning" офис в Канада - Google Brain Toronto. Целта на новия офис е да реши някои от основните препятствия пред съвременните изследователи на изкуствения интелект. От Google не уточниха кои точно са тези пречки. 

И докато новия офис на гиганта в Торонто ще се фокусира върху големите предизвикателства пред технологията, отворения по-рано изследователски център ще продължи работата върху базовия напредък в сектора, казаха още от Google. 

Петте млн. канадски долара, които Google инвестира във Vector Institute, са само малка част от вече събраното от различни страни финансиране, което възлиза на 150 млн. долара

Новата инвестиция на Google е поредната подобна в страната. През ноември миналата година Google даде 4.5 млн. долара на друг институт, занимаващ се с проблемите на изкуствения интелект. 
 
 
 

Тагове: