Грешка в Google Messages може да причинява проблеми, като поддържа приложенията Messages и Camera да работят във фонов режим.

Първо забелязан от 9to5Google, пост в Reddit описва проблем, при който Messages и приложението Camera остават отворени с часове, дълго след като са били използвани. Това води до загряване на телефона и бързо изтощаване на батерията.

Изглежда, че проблемът е в комуникационния мост между Messages и приложението Camera. Messages позволява на потребителите да докоснат иконата на камерата, за да направят бързо снимка и да я изпратят на някого. Изглежда въпросната грешка не позволява този мост да се затвори, което води до това, че едно или и двете приложения остават отворени за дълги периоди от време.

Някои потребители съобщават, че проблемът се случва всеки път когато отварят Messages, дори ако не са използвали функционалността на камерата или не изпращат текстово съобщение. Някои потребители трябва да затворят ръчно приложението Messages, за да спрат поведението.

Краткосрочното решение е ръчно затваряне на Messages след всяка употреба. По-постоянно решение - поне до официално поправяне на проблема - е да отидете в настройките за разрешение на приложението Messages и да премахнете разрешението му за достъп до приложението Camera.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъг в Google Pixel своенравно отказва входящи обаждания вместо вас