В мрежата се появиха няколко доклада за нов бъг, който изглежда засяга няколко устройства Google Pixel, карайки ги да отказват произволно телефонни обаждания. Първият доклад се появи в публикация в Reddit, последван от няколко коментара на потребители, които изпитват същото нещо, и оттогава слухът се разпространи от няколко технически новинарски издания.

Грешката с отхвърлените обаждания беше открита, когато потребителят получава известие, че хора от списъка с контакти се опитват да му се обадят, но това действие се идентифицира като отхвърлено обаждане, когато потребителят провери дневника на обажданията. Това се случва, въпреки че хората, които се обаждат, са добавени в контакти и функциите „Филтриране на спам обаждания“ и „Не безпокойте“ са изключени. Потребителят не е уведомен, тъй като повикването не се записва като пропуснато.

Google все още не е обърнал внимание или не е признал тази грешка, така че не сме сигурни дали има корекция в работата на телефоните. Освен това не изглежда, че това засяга голям брой потребители на Pixel, въпреки че като че ли важи за различни модели телефони Pixel. И накрая, както посочва Android Central, тази грешка съществува поне от декември миналата година, доказателство за което е друга тема на Reddit, която остава неразрешена.

Лесно е да се пошегувате и да кажете, че това е функция, а не бъг, защото „кой все още се обажда по телефона в наши дни?“, вместо да ползва платформи за съобщения и разговори. Въпреки това остава фактът, че възможността за провеждане и получаване на телефонни обаждания е най-важната функция на смартфона и подобен бъг може да бъде животозастрашаващ при спешни ситуации. Така че нека се надяваме, че Google ще се справи с този проблем достатъчно бързо. 

Снимка: Pikrepo

Виж ощеGoogle ще позволят сами да поправите вашите Pixel телефони