Тази година Google най-накрая се присъедини към нишата на сгъваемите телефони благодарение на Pixel Fold. Изглежда обаче, че компанията има планове да въведе сгъваеми екрани не само в телефоните.

Digitimes съобщава, че Google обмисля сгъваем таблет, като се позовава на "източници от горната част на веригата за доставки". Източниците на изданието твърдят, че Google може да представи устройството на Google I/O следващата година, ако наистина реши да пусне продукта.

Информационният сайт твърди още, че Apple също обмисля сгъваем таблет. То обаче няма какво повече да сподели за тези усилия. Източник от веригата за доставки е заявил пред Digitimes, че също работи с Apple по сгъваеми iPhone-и от години, но никой от тях не е влязъл в масово производство. Източникът добави, че шансовете за пускане на сгъваем iPhone на пазара през следващата година са "малки".

Твърденията за Apple идват известно време след като за първи път чухме слухове за подготвяни MacBook и iPad-и със сгъваеми екрани.

Google и Apple обаче няма да са първите марки, които ще предложат устройство с голям сгъваем екран. ASUS и Lenovo вече предлагат лаптопи със сгъваеми дисплеи. Тези устройства могат да се използват като нормален лаптоп, когато са частично сгънати и свързани с магнитна клавиатура, но могат да се използват и като монитор, когато са напълно разгънати.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung очаква Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 да надхвърлят продажбите на своите предшественици с 50%

 

Тагове: