По неофициални данни Google е планирала появата на три нови умни часовника Pixel през октомври, заедно със смартфоните Pixel 3 и Pixel 3 XL. За жалост на феновете на този тип устройства, компанията е потвърдила пред сайта TomsGuide, че няма да пуска никакви умни часовници тази година. Вместо това, Google ще се съсредоточи върху усъвършенстването на Wear OS и нейната екосистема от устройства и приложения.

За часовниците писаха най-малко двама блогъри, известни с чести изтичания на достоверна информация. Това са Еван Блас от Venturebeat, познат от близкото минало като @evleaks, и Роланд Куандт от WinFuture. По техни данни новите часовници на Google са щели да работят с предстоящите чипсети Snapdragon 3100 за смарт часовници и други миниатюрни устройства. Очакваме модели с него от марки като Fossil, Louis Vuitton, Movado и Tag Heuer.

Приветстваме решението на Google да се оттегли "зад кулисите" и да наставлява производителите на смарт часовници чрез иновации в операционната система. През последните няколко месеца компанията даде още по-важна роля на Google Assistant в управлението на часовниците, интегрира Google Feed във Wear OS и показа специално отношение към фитнеса и здравето чрез новия дизайн на Google Fit.