Google представи програма за сертифициране на 360-градусови камери, наречена Street View Ready. В блог публикация компанията заяви, че вече има 20 сертифицирани камери, което ще улесни потребителите в заснемането и качването на 360-градусови изображения.

Сертификационната програма обхваща четири категории 360-градусови камери. Street View камерите ще могат да качват снимки в Street View чрез мобилно приложение. Има и камери, предназначени за автомобили, както и VR-ready устройства за заснемане на VR изображения. Те ще използват специални инструменти за публикуване в Street View профили.

Предстоящите фотоапарати от 18 производителя са сертифицирани по програмата до момента, включително продукти на Samsung, GoPro и Matterport.

В блог публикацията продуктовият мениджър на Street View Чарлс Армстронг заяви, че сертифицираните камерите ще улеснят публикуването на "висококачествени интерактивни изображения" директно през Street View приложението. Той добави, че първите 20 сертифицирани камери ще бъдат на разположение "през ​​следващите месеци".

Тагове: