Google пусна предварителен преглед на Android 8.1 Oreo и вече знаем някои от най-интересните нови функции. Както можете да очаквате, Android 8.1 Oreo е частичното обновяване, което се основава на някои от новите функции от основната версия на Oreo.

Най-вълнуващата новина е, че Google дава достъп до нейното Pixel Visual ядро за обработка на изображения. Android 8.1 добавя новия Neural Networks API (NNAPI), който "предоставя на приложенията хардуерно ускорение" за различни смартфон операции.

Докато Pixel Visual Core е все още официално дезактивиран, смята се, че NNAPI ще позволи на външните разработчици да започне изграждането Pixel Visual Core функционалност в своите приложения за финалната версия на Android 8.1, което в крайна сметка ще даде възможност за HDR+ поддръжка извън камера приложението на Google.

Другите промени са чисто естетически в панела за бързи настройки. В момента версията за разработчици на Android 8.1 Oreo е достъпна само за Nexus и Pixel устройства и можете да я изтеглите от сайта на Google. 

Тагове: