Google очевидно ще засили производствените си усилия за своите прототипи на автономни автомобили, планирайки да произведе "няколкостотин" превозни средства през тази година, за разлика от 100-те, които бяха първоначално предложени. Това, според Сара Хънтер (ръководител по политиката от Google X), ще позволи на екипа, занимаващ се с автономните коли, да придобие още по-добро разбиране за това, как да се създаде самостоятелно шофиране от нулата.

Хънтер, говорейки пред California Public Utilities Commission, също подробно описа някои от разсъжденията на Google за това, как те биха могли да продават превозните средства, когато те действително се появят на пазара.

"Моделите самоуправляващи се коли, които ние ще произвеждаме и продаваме, ще изискват същия вид зареждане на електрически превозни средства, който съществува и днес", каза тя пред аудитория от регулатори и политици. "Нашите прототипи на превозните средства са изцяло електрически. Това не означава, че евентуално автомобилът, който ще пуснем в масово производство, няма да бъде хибрид."

Хънтер също предостави малко повече подробности за това, как съществуващите прототипи на автомобилите ще работят:

"Всички (коли) ще имат бутон "старт", бутон "моля забави и спри" и бутон "спри много бързо"", казва тя. "Намерението е пътникът да се качи в превозното средство, да каже на микрофона „Закарай ме безопасно до... (съответното място)“ и колата да свърши останалата работа.“

Google работи по самостоятелно управляващи се коли вече няколко години и за пръв път представи своя собствена концепция през 2014 г.

 

Прочетете още: Тестовите самоуправляващи се коли на Google вече по пътищата в САЩ