Покрай премиерата на новия Samsung Galaxy A9 директорът на мобилната дивизия на корпорацията, Ди Жей Кох, даде малко подсказки относно предстоящия дебют на дългоочаквания гъвкав смартфон с кодово име Galaxy F.

Кох казва, че концепцията на устройството е да бъде смартфон и таблет едновременно, според нуждите на потребителя във всеки един момент. Дизайнът му ще наподобява книга, като дисплеят ще се сгъва вертикално.

В сгънатия си вид устройството ще може да се използва с прикачен външен екран, а самото то е оборудвано с два екрана - 7.3-инчов и 4.6-инчов. И двата дисплея са OLED.

"Щом пускаме гъвкав смартфон, той трябва да носи стойност за потребителя. Ако потребителското изживяване не отговаря на моите стандарти, то аз не желая да пускаме подобен вид продукти" - казва Кох пред медиите.

Смартфонът ще се предлага на световния пазар, а директорът на Samsung Mobile е оптимист относно бъдещето му. "Когато започнем да продаваме гъвкав смартфон, пазарът за него ще е нишов, но със сигурност ще се разшири" - казва той.

Тазгодишният Samsung Developers Conference ще се състои между 7 и 8 ноември в Сан Франциско. На събитието компанията ще представи за пръв път гъвкавия си смартфон, чието пускане на пазара ще се осъществи догодина.

 

Тагове: