Xiaomi работи по гъвкав телефон още от 2018 година, но засега не дава информация за неговата наличност. В мрежата обаче изтекоха два патента за гъвкави телефони, единият от които описва модел с двойна панта и три камери, а другият има сгъваем дизайн като на новия Motorola RAZR.

За да е пълно объркването, трети патент от Китай разкрива гъвкав Xiaomi телефон от три части и с четири камери. Той прилича на анонсирания наскоро  Xiaomi Mi Mix Alpha, чиито дисплей се увива почти през цялото тяло на телефона. Камерите на Xiaomi Mi Mix Alpha не бяха центрирани, за да позволят използването на голяма част на гърба като дисплей.

Подобно на Huawei Mate X и Galaxy Fold, очакваме дисплея на Xiaomi да бъде защитен от пластмаса. Колкото до хардуера, патентът не разкрива почти нищо. На скицата няма бутони, портове или слотове, освен четири кръга, символизиращи четворната камера.

Гъвкавите телефони са следващата голяма крачка на индустрията и ще бъде интересно да видим с какво ще допринесе моделът на Xiaomi, очакван през пролетта на 2020 г.

Виж още: Гъвкавият Motorola Razr ще ви изправи косите с цената си