Кампанията Toyota Motor представи нова версия на хибридния автомобил Toyota Crown, който има бордова система за видеонаблюдение с възможност за нощно виждане.

До момента автомобилът, който се продава само в Япония, беше снабден само с базова система за видеонаблюдение, използвана предимно за паркиране, припомня електронното издание CyberSecurity.

Сега разработката получава нови възможности. Първо - изгледът, изобразяван на бордовия компютър точно пресъздава изгледа през предното стъкло, второ в системата е вложена уникална система за разпознаване на образи в реално време, в чиято база има няколко десетки реални образи. И трето системата има вграден измервател на разстоянията до обектите.

Новата система работи с изображения, които се извеждат на бордовия компютър с резолюция 1280x480 пиксела при пътуване през деня и с 614х346 пиксела при нощен режим.
Различията в параметрите разработчиците обясняват с различните камери, използвани при двата режима нощните камери работят с по-тесен ъгъл на заснемане.
Компанията съобщава още, че системата за нощно виждане и маркировка на обектите може да се включи автоматично при неблагоприятни климатични условия.

В новите версии на системата се планира да се добавят образи на велосипедисти, големи животни, а така също да се премахне скоростното ограничение настоящата система не може да разпознава обекти при движение на автомобила с повече от 60 км/час.

Тагове: