Huawei обнови смартфоните Mate 10, Mate 10 Pro и Porsche Design Mate 10 с нов софтуер, подобряващ снимките в режим low light. Новият нощен режим използва стабилизация с изкуствен интелект, което позволява на потребителите да заснемат осезаемо по-качествени кадри при лошо осветление и липса на статив. Стабилизацията спомага и за избягване на размазването на изображенията. След актуализирането Huawei Mate 10 Pro получава и системата Night Shot за нощни снимки на върховите модели P20 и P20 Pro.

Серията на Huawei Mate 10 предлага висок клас мобилна фотография с двойна камера Leica (12MP+20MP) с лещи f/1.6 SUMMILUX-H. Смартфоните работят с първия в света AI процесор Kirin 970, който спомага за ръчното заснемане на детайлни нощни кадри.

Българските потребители също могат да обновят своите Mate 10 и Mate 10 Pro смартфони с новия софтуер от подменю "Системен ъпдейт" в меню "Настройки". Всеки, който не е получил тази последна версия на телефона си или има нужда от съвет как да инсталира и използва новата функционалност, може да посети центъра за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге“ 6 и в петък да получи безплатно съдействие.

Също така новата инициатива на Huawei – Smart Friday, предоставя на клиентите на компанията, безплатна диагностика на всички Huawei устройства. Компанията обещава и съвсем скоро да актуализира и GPU производителността на серията Huawei Mate 10, което ще доведе до 60% по-бърза скорост при игрите.