Това, че Huawei работи по нов гъвкав телефон, е известно на всички, но сега компанията най-сетне потвърди името и премиерната дата на новия модел. Той се нарича Huawei Mate X2 и ще се появи най-напред в Китай на 22 февруари, или точно година след като Huawei Mate XS направи своя дебют.

Въпреки че двата телефона имат подобни имена, между оригиналната двойка Huawei Mate X/XS и новия Huawei Mate X2 има една ключова разлика. Докато екраните на първите две устройства се разгъват навън, Huawei Mate X2 ще възприеме дизайн със сгъване навътре, подобен на този на Samsung Galaxy Z Fold 2.

Този дизайн трябва да предпази по-добре деликатния дисплей, макар че ще промени начина, по който правите селфи снимки с телефона. Разгъващият се дисплей на Huawei Mate XS имаше функция на огледало за селфи снимки, така че да се снимате с основната камера. Освен ако Huawei Mate X2 няма втори заден екран, това вече няма да е възможно.

Очаква се Huawei Mate X2 да има 8.01-инчов основен дисплей с резолюция 2480х2200 пиксела и втори 6.45-инчов екран. Апаратът се захранва с чипсет Kirin 9000 и има 4400 mAh батерия. Основната камера може да бъде 50 МР сензор, допълван от още три сензора и 16 МР селфи камера.

Не е ясно дали Huawei Mate X2 ще дебютира с новата операционна система HarmonyOS.

Снимка: shutterstock

Виж още: Ето как да спасим намокрен смартфон