През 2019 г. Huawei направи първите стъпки за разработването на HarmonyOS. Когато тя беше представена за първи път през август 2019 г., шефът на Huawei за потребителските услуги Ричард Ю заяви, че тя може да се използва в телефони, компютри, телевизори, таблети, автомобили и др.

Ето че сме почти четири години по-късно и HarmonyOS 3.1 е инсталирана на първата от двете тазгодишни флагмански линии на Huawei - серията P60. А според Huawei Central предстои пускането на HarmonyOS 4.0. Освен че предоставя нови възможности за изкуствен интелект, новата итерация на софтуера трябва да подобри работата между смартфони, таблети, смарт часовници, смарт телевизори и др. С HarmonyOS 4.0 функционалността на умните автомобили ще бъде значително подобрена.

Според новия доклад се очаква HarmonyOS 4.0 да бъде пусната на пазара от 4 август по време на тазгодишната конференция на разработчиците на Huawei. Това означава, че следващата флагманска линия на Huawei, която е серията Mate 60, трябва да има предварително инсталирана Harmony 4.0, а моделите Mate 60 може да бъдат пуснати на пазара през третото или четвъртото тримесечие на тази година.

Стартирала през 2011 г. в Китай, приложението Galaxy на Huawei вече се намира във всички нови телефони на компанията заедно със собствените услуги на производителя Huawei Mobile Services.

Снимка: Unsplash

Виж още: AppGallery с екслузивни предложения за потребителите на HUAWEI P60 Pro