От изтекла презентация се разбра, че Huawei готви наследник на своя умен часовник Huawei Watch 2. Устройството с кодово име Fortuna вероятно ще се казва Huawei Watch GT и ще изпъква сред конкуренцията по един ключов показател - живота на батерията. Huawei обещава до две седмици работа с едно зареждане, което звучи превъзходно.

Като изключим това, спецификациите не са някаква екзотика. Часовникът е с 1.4-инчов AMOLED екран и включва актуалния чипсет Snapdragon 3100, вграден GPS, следене на съня и водоустойчивост до 5 атмосфери налягане.

Капацитетът на батерията е 420 mAh, с които Huawei си поставя амбициозната задача да накара часовника да работи непрекъснато до 7 дни с постоянно включен екран и до 14 дни с периодично "заспиване" на екрана. Ако оставите GPS-а постоянно включен, това ще съкрати живота на батерията с 20 часа.

На този етап не е известно дали Huawei Watch GT ще работи с Wear OS, или операционната система ще е разработена от Huawei. Часовникът може да бъде обявен на 16 октомври заедно със смартфоните Mate 20 и Mate 20 Pro.