Израелският сайт G-Rafa публикува изтекли слайдове от презентация и подробни спецификации на Huawei Mate 20. Около този модел не се вдига почти никакъв шум в сравнение с неговия Pro вариант и напоследък се говори, че Huawei възнамерява да насочи маркетинговите си ресурси предимно към Mate 20 Pro. А съдейки по новата информация, с която разполагаме, Mate 20 е една по-непретенциозна и олекотена негова версия.

Макар да разполага със същия висококласов чипсет Kirin 980, както и с най-новата технология за бързо (и безжично) зареждане, останалите компоненти са един клас надолу. Екранът е 6.53-инчов в съотношение 18.7:9 с резолюция Full HD+, RAM паметта е 4 GB, а мястото за съхранение на данни е 128 GB. Капацитетът на батерията е стабилните 4000 mAh, а устойчивостта на прах и вода е по стандарт IP53. Смартфонът също ще има тройна камера, но фотографските му способности вероятно няма да са от същата класа като на Mate 20 Pro.

За Mate 20 Pro вече сме говорили достатъчно много, но ето ги и неговите спецификации в резюме: 6.9-инчов OLED екран с QHD+ резолюция, 8 GB RAM памет, 128 GB пространство и капацитет на батерията 4200 mAh. Той покрива и максималния стандарт за водо- и прахоустойчивост IP68. А сега нека обърнем малко внимание на слайдовете от презентацията.

От първия научаваме, че безжичното зареждане на Mate 20 Pro (а може би и на Mate 20) ще е с мощност 15 W и ще се случва значително по-бързо, отколкото сме свикнали.

От втория слайд ние лично за пръв път чуваме за т.нар. nanoSD карта памет с капацитет до 256 GB и размерите на обикновена microSD карта. Не става ясно дали Huawei е авторът на иновацията, или просто става дума за поддръжка на такъв тип SD карти.

Накрая технологията Supercharge ще позволява достигане на 70% заряд на 4200 mAh батерията на Mate 20 Pro при само 30 минути зареждане.

Като цяло на 16 октомври ни очаква една интересна премиера, на която Huawei няма да покаже нещо по-малко от последните си достижения в мобилните технологии.