В следващите редове ще откриете „останалите“ анонси от голямото събитие на Apple. Няма какво да се лъжем, Apple TV Plus беше обявлението с главна буква за американския технологичен гигант.

Стартираме с Apple News Plus. Ъпдейтът за настоящото приложение ще се предлага срещу 10 долара на месец (за момента Apple News Plus ще бъде налично единствено на американския и канадския пазар), а основният ъпгрейд ще се състои във възможността потребителите да разглеждат „книжни“ списания на своите iOS устройства. Лейаутът на списанията, техният дизайн и силно ъпгрейднати корици ще бъдат предложени в дигитален формат, съответно ще бъдат и съставна част от преживяването на потребителите. Последните ще имат достъп до нови и стари броеве на любимите си списания, сред които личат имената на гиганти като Wired, Popular Science, National Geographic, Vogue и Essence. Над 300 различни принт издания ще бъдат налични на териториите на услугата срещу споменатите 10 долара на месец. Apple намекна, че ако даден потребител желае да се абонира за всяко едно отделно списание от предлаганите в Apple News Plus, ще трябва да заплати 8000 долара на годишна база. Премиерата ще бъде през май, а първият месец безплатен.

„Титанова“ кредитна карта Apple Card

Подобно на Apple News Plus и Apple Card няма да заинтересува силно родните потребители предвид липсата ѝ на достъпност за момента извън САЩ. В случая разплащателната карта Apple Card вече е част от пакета услуги на Apple и ще бъде достъпна в Wallet. Естествено може да се използва при съответна поддръжка на Apple Pay, а за хората, които предпочитат да притежават физическа карта, Apple Card може да бъде предоставена и в титанов вариант. Любопитен за отбелязване факт е, че на физическата карта ще присъства единствено името на картодържателя и логото на компанията. Целта естествено е запазване неприкосновеността на потребителските данни. Apple допълни, че няма да използва никаква потребителска информация за реклами.

Гейминг услугата Apple Arcade

Apple анонсира и гейминг платформа, носеща името Apple Arcade. За разлика от Stadia на Google в случая не говорим за стрийминг платформа, а за достъп до повече от 100 игри (поне първоначално) срещу конкретна сума на месец. Част от игрите ще бъдат ексклузивни за устройствата на Apple. Нови заглавия ще бъдат добавяни регулярно, а всяко едно от тях ще може да се играе и офлайн, като се свали на съответното устройство.

Гейминг платформата ще стартира в края на годината, като Apple не назова ценовия модел. Потребителите ще получат игри от компании като SEGA, Konami, Cartoon Network и Lego.

Тагове: