Изпълнителният директор на Tesla Motors Илон Мъск обяви, че работи по нов мащабен проект, който обаче все още не е готов за официален анонс. Вчера той написа в своя Twitter, че "работи по свръх секретен проект на Tesla" и че се надява да го разкрие "по-късно тази седмица".

Мистичният характер на съобщението не дава по-ясна представа за това върху какво е съсредоточил вниманието си предприемачът, а говорителят на Tesla също отказа пряк коментар.

Интересно е, че новото изказване напомня на прочутия днес пост, който Мъск направи на сайта на Tesla през далечната 2006 г. Тогава в публикация, наречена The Secret Tesla Motors Master Plan (just between you and me), Мъск начерта първите цели на компанията и намекна за колите, които след това се превърнаха в седана Tesla Model S и спортната Tesla 3.

В последните дни Мъск и Tesla са под напрежение заради скорошния случай със смъртта на водач, доверил се на Autopilot функцията на своя автомобил. Успоредно с това, компанията призна, че броят на продадените коли през второто тримесечие на годината е под предварителните очаквания.



Виж още: Япония се готви да изпрати в историята задните и страничните огледала