Можете ли да си представите да притежавате iPhone 12 и да се лишите от едно от най-големите му предимства - неговите камери. Руската компания Caviar смята, че все пак има такива потребители и именно за тях е предназначен новият им продукт. Caviar са известни с това, че модифицират моделите на Apple и Samsung и им придават още по-премиум вид.

Този път обаче, вдъхновени от дебатите по време на президентските избори в САЩ, руснаците са избрали да премахнат едно от звената, които позволяват нерегламентиран достъп до мобилните устройства, откриващо опции за следене.  Предлаганият от тях модел носи името Stealth, изпращащо референции към технологията с ниска радарна видимост. При него задните камери са покрити, а предната е деактивирана. Това би било особено полезно в сектори, в които използването на телефони с камери е забранено.

Вариантите ще бъдат два: първият е изработен от закален титан с вертикално гилоширане и е завършен с устойчиво черно покритие, което носи усещане за елегантност и минимализъм. За втория са използвани идентични технологии с тази разлика, че покритието е златно. Интересен детайл придава именно гилоширането, което по своята същност е гравиране чрез специална машина на комбинирани линии, често използвано при защита на банкноти от фалшифициране или за украса на скъпи предмети и бижута.  


От всеки вариант ще бъдат произведени точно по 99 бройки, а номерът на всеки от тях ще бъде гравиран отстрани на устройството. Притежателите му имат право на избор кой модел на Apple да бъде модифициран: iPhone 12 Pro или iPhone 12 Pro Max. Стартовата цена на Caviar Stealth e 5060 щатски долара, а тази на Stealth Gold Edition - от 5520 USD. 

Снимки: Caviar

Виж още: iPhone 12 Pro със златен лик на Тръмп или Байдън - защо не?

Тагове: