Слуховете за Apple никога не спят. Въпреки че компанията само преди седмица представи нови модели на култовия си iPhone, източници на 9to5Mac вече имат подробности за предстоящата 14-а серия, която се очаква традиционно в средата на тази есен. И така: гамата смартфони на Apple през 2022 г. ще включва четири нови модела, като за сметка на това този път ще бъде пренебрегната "мини" версията. Кодовите имена на два от моделите на iPhone 14 са D27 и D28 и по всяка вероятност става въпрос за 6.1-инчови и 6.7-инчови версии на добре познатия ни смартфон. Тези телефони от среден клас ще имат същата разделителна способност на дисплея като настоящите iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Въпреки това дисплеят на водещите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max (с кодово име D73 и D74) може да е малко по-висок, за да побере новия дизайн на прореза.

Що се отнася до ситуацията с чиповете, източниците на 9to5Mac потвърждават, че ще има два нови модела iPhone 14, базирани на чипа A15, докато други два ще имат чисто нов чип. Все още не е ясно на кой формат ще се спрат финално Apple, защото вече познаваме две различни версии на чипа A15, едната от които има допълнително ядро ​​на графичния процесор и 6 GB RAM (използван за 13 Pro модела). Може би повече потребители ще имат възможност да се насладят на по-мощната версия, защото се предполага, че всички тазгодишни iPhone ще имат 6 GB RAM. Компанията може дори да ребрандира чипа като A15X, както правеше в миналото с чипа A12Z на iPad Pro за 2020 г. – който по същество е чипът A12X с допълнително GPU ядро.

Връщайки се малко повече от една година назад, още при представянето на iPhone 13 се обсъждаше така наречената "сателитна функция", която позволява голяма част от функциите на телефона да бъдат използвани и на места без покритие на мрежата. Тази система е вътрешно известна с кодовото име Stewie и според източниците тя би трябвало да стане част при устройствата от гамата на iPhone 14.

Снимки: Shutterstock

Виж още: Apple и британски регулатор в люта битка, която може да доведе до редизайна на iPhone

Тагове: