Серията iPhone 15 беше пусната на пазара само преди няколко месеца, така че е време да започнат изтичанията на информация за iPhone 16. Нов доклад предполага, че Apple проучва множество промени в дизайна, отбелязвайки отклонение от стандартния дизайн на iPhone, който представи с iPhone 12.

Да, при серията iPhone 15 бе премахната рамката с остри ръбове и бе въведена лека извивка. Това е забележима и добре дошла промяна, но серията iPhone 15 все още до голяма степен прилича на серията iPhone 12, макар и с USB-C.

MacRumors предполага, че с iPhone 16 Apple може да проучи различно разположение на камерата и бутоните и дори да добави бутон за затвора на камерата в iPhone.

Докладът се позовава на достъп до подробности за ранни предпроизводствени проекти за базовия iPhone 16, наричан вътрешно DeLorean (Бележка: DeLorean е автомобилът от известния филм "Завръщане в бъдещето", в който той се превръща в машина на времето.) С тези подробности докладът е създал макети на това как може да изглежда iPhone 16.

Първият iPhone, визуализиран в жълто, включва различно разположение на камерата, със стилизация на корпуса, подобна на тази, която Apple използва при iPhone X. Той също така разполага с унифициран бутон за силата на звука и бутон Action. Твърди се, че унифицираният бутон за регулиране на силата на звука е бил разработен като част от вече отменения проект Bongo. Той щеше да осигури на потребителите тактилна обратна връзка, но е бил прекратен след технически проблеми.

Вторият iPhone, изпълнен в розово, включва бутон Action, но отделя бутона за регулиране на звука в отделни бутони.

Третият iPhone, изобразен в цвят Midnight Black, има по-голям бутон Action и нов бутон Capture. Очаква се също така бутонът Action да бъде капацитивен, а не механичен. Това е дизайнът, с който в доклада се очаква Apple да продължи да работи.

В дясната част на профила виждаме новия бутон Capture (Заснемане). Този капацитивен бутон е разработен вътрешно под кодовото име Project Nova. Твърди се, че този бутон разполага със сензор за сила в допълнение към функционалността "превключване на тактове", въпреки че няма допълнителна яснота какво точно означава това. В доклада също така не се уточнява за какво ще се използва бутонът, но ако името и разположението му са някакъв намек, той може да се използва за затвора на камерата.

Тъй като бутонът за заснемане е от дясната страна, mmWave антената за американските модели iPhone е преместена отляво. Ако компанията се сблъска с някакви проблеми, има и алтернативна хардуерна конфигурация без бутона Capture, към която Apple може да се върне.

Според доклада предната част на iPhone 16 няма забележими промени.

iPhone 16 все още е в ранен стадий на разработка, така че има множество пътища, по които Apple може да поеме от този момент. Все пак се надяваме догодина да видим iPhone, който изглежда по различен начин.

Снимка: Unsplash/MacRumors

Виж още: Apple ще ъпгрейдне микрофона на iPhone 16, за да засили ИИ възможностите на Siri 

 

Тагове: