YouTube Music e порeдното приложение на Google, което ще идва предварително инсталирано с Android. Компанията обяви, че платената музикална услуга ще се намира на всяко устройство, което идва с Android 10 от кутията, и ще замени Google Play Music.

До момента YouTube Music изискваше отделно сваляне и инсталация от Google Play, но това вече няма да е така.

От дебюта на YouTube Music Google винаги твърдеше, че в един момент услугата ще замени Google Play Music като единствената платена музикална платформа на гиганта. Гигантът обаче забави прехвърлянето на плейлисти и потребителски ъплоуди от Google Play Music в YouTube Music и мнозина потребители отказаха да направят промяната, докато тази миграция не бъде успешно завършена.

Още преди новината за предлагането в пакет с Android, YouTube Music и нейният платен абонамент бяха рекламирани агресивно в YouTube. Може би и вие сте виждали чести реклами във видео платформата, изтъкващи ползите от платения достъп. Ако плащате за YouTube чрез Premium абонамента, може да гледате без реклами, да сваляте съдържание за офлайн гледане и да ползвате YouTube Music с всички екстри.

Виж още: Xiaomi разкрива тайната зад уникалния дисплей на Mi Mix Alpha (ВИДЕО)

Тагове: