Човешкото упорство никога няма да спре да ни изненадва. Поредното доказателство идва от Раджеш Вишвас, който е инспектор по храните в Индия. По време на рутинна инспекция на язовир "Керката" в централния индийски щат Чатисгарх Вишвас прави селфи с телефона си Samsung. По време на фотосесията той случайно изпуснал телефона си в язовира.

При нормални обстоятелства, когато изпуснете телефона си обикновено няма връщане назад. Но г-н Вишвас обаче не искал да се откаже толкова лесно.

Използвайки правомощията си на държавен служител, той първо нарежда на екип водолази да потърсят телефона. Екипът по гмуркане търси, но не намира нищо. След това той платил за дизелова помпа, която да източи резервоара, като премести част от водата в близкия канал. Вишвас твърдял, че имал устно разрешение за това от друго длъжностно лице.

В продължение на три дни дизеловата помпа преместила около два милиона литра (~440 000 галона) вода. Съобщава се, че това е достатъчно за напояване на шест квадратни километра (600 хектара) земеделска земя. В крайна сметка Вишвас все пак възстановил изпуснатия телефон. Към този момент обаче телефонът е бил под вода твърде дълго и вече не е функционирал.

Точният модел на телефона Samsung не беше разкрит, но вероятно става въпрос за Samsung Galaxy S23 Ultra, въз основа на обявената му цена (1200 долара). Ако това е така, той е имал рейтинг IP68, който го предпазва от вода само на дълбочина до 1.5 метра за не повече от 30 минути. С други думи, почти не е имало шанс телефонът да бъде изваден в работещо състояние.

Мисията на Вишвас била спряна едва когато друг служител от отдела за водни ресурси пристигнал да разследва след жалба.

"[Раджеш Вишвас] е временно отстранен от работа до провеждане на разследване", заяви пред вестник The National Приянка Шукла, служител от район Канкер. "Водата е основен ресурс и не може да се разхищава по този начин".

Вишвас обаче твърди, че не е извършил нищо нередно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой се нуждае от гъвкав екран, когато Samsung Sensor OLED вече съществува?