Топмоделът на британската марка Jaguar XF беше модифициран от специалистите на Arden. Спортният седан е получил подобрения по двигателя и аеродинамиката.

Работният обем на заводския 4,2-литров V8 двигател с механичен компресор е увеличен на 4,5 литра и благодарение на това мощността е повишена от 416 на 500 к.с.

Отвън са добавени доста типични за Arden аеродинамични елементи. Предната престилка е изцяло нова и снабдена със специален спойлер, радиаторната решетка и въздухозаборниците са много по-големи, за да могат да охлаждат повече радиатора и предните спирачки на спортния седан. Интегрирани са и дневни LED светлини.

Страничните прагове са получили въздуховоди специално за охлаждане на задните спирачки. На задния капак е монтиран спойлер за по-добра притискателна сила при високи скорости, а бронята е получила специален дифузьор, действащ против завихряне на въздуха, излизащ изпод колата. Джантите са 21-цолови Sportline, като дизайнът им е на Arden, а окачването е специално разработено от тунинг специалистите. Изпускателната система е спортна и е направена от неръждаема стомана, подчертава агенция Speed-Press.

Тагове: