Поздравленията по време на празниците определено са ви принудили да използвате повече телефона си. И сигурно сте забелязали, че е доста неудобно, когато трябва да отключвате отново и отново устройството си, за да отговорите на поредното съобщение. Както всички знаем, по стандарт е зададено екранът да се изключва сравнително бързо, защото това пести от живота на батерията. Но за някои това вече не е водещ фактор и операционната система ви позволява да зададете диапазон за изключване на екрана между 15 секунди и 30 минути. Опцията се намира в Settings > Display > Screen timeout\

Ако сте достатъчно смели и смятате, че можете да разчитате на външно приложение да управлява изгасването на екрана, има няколко алтернативи, които ще помогнат на дисплея ви да остане включен дори след лимита от 30 минути. Screen Alive е едно от тях и след инсталирането му трябва да дадете разрешение то да промени системните настройки на вашия телефон. Тук максимумът определено си струва – дисплеят ви ще остане активен цели 24 часа 59 минути и 59 секунди (разбира се, ако батерията му позволи този рекорд).

Някои модели телефони поддържат опция за заключен начален екран, който все пак може да показва активно времето, часа и някои други нотификации. Можете да разберете дали вашият телефон разполага с тази функция в Settings > Display > Lock screen > Always show time and info. Разбира се, и тя идва с предупреждението, че този „лукс“ ще ви струва малко повече батерия.

Снимки: Unsplash

Виж още: Тези телефони ще загубят поддръжката на WhatsApp през 2023 г.