Слуховете за Apple циркулират от едно събитие до друго и това дава възможност обещанията да се размиват с времето. И въпреки че е почти невъзможно да се направи списък на всичко, което е било очаквано, но не се е състояло, докато наблюдавахме с интерес пролетното събитие на Apple за 2022 г., се запитахме къде са точно тези продукти:

Нови AirPods Pro

Нека стане ясно - Apple никога не обещават нищо. Така че по никакъв начин не можем да ги обвиним, че следващата генерация на AirPods Pro все още не е потвърдена. Но в същото време към настоящия момент са изминали цели 28 месеца без никаква иновация в тази насока, което си е почти цяла вечност в света на модерните технологии. И въпреки че отсъствието им от събитието тези дни е чудесна тема за нови спекулации, едно нещо остава непроменено: сегментът „Носими устройства, дом и аксесоари“ е прекалено важен за компанията. Дотолкова, че устройствата, включени в него, са донесли повече от двойни приходи за последното тримесичие на изминалата година в сравнение приходите от iPad и с около 35% повече от тези на Mac. Ето защо се надяваме AirPods Pro да получат нещо повече от представяне на Peek Performance, защото са доказали с времето, че го заслужават.

Magic Mouse с различно зарядно

Да уточним - Magic Mouse беше включена в една друга наша класация като технология, която не получава особено голямо внимание. Въпреки че се съмняваме, че Тим Кук е прочел тази наша забележка, неправдата беше поправена и видяхме новата Magic Mouse в гладка черна версия. Но в щастието се прокрадна облакът от миналото: зареждането отново се осъществява чрез Lightning кабел от долната страна на устройството. Да, точно така - 7 години по-късно от Apple все още смятат, че това е най-добрият начин за зареждане. Съвсем сериозно. Въпреки че видяхме неща от калибъра на няколко USB-C порта и слот за SDXC карта отпред на новия Mac Studio с цел да изпълни желанието на потребителите да имат удобни за достъп портове, този за зареждане на Magic Mouse продължава да съществува. Според сайта едно зареждане ще поддържа вашето устройство в кондиция доста дълго време, но това едва ли ще успокои ежедневното притеснение дали пък точно днес не е денят за зареждане. А и между другото - говорим за Apple: черната версия на мишока е с цели 20 долара по-скъпа от белия му приятел. Нямаше иначе да се досетите кой е царят на мишките, нали така?

Заместник на 27-инчовия iMac

Първият ви въпрос най-вероятно би бил: защо е нужен заместник? Години наред 27-инчовият iMac на Apple е едно от най-любимите устройства на компанията. Той беше често актуализиран (за разлика от Mac mini или Mac Pro), а неговият 5K Retina дисплей беше отличен екран с висока разделителна способност. Той дори послужи за основа на iMac Pro, който трябва да грабне сърцата на професионалистите от цял свят. Но след обявяването на десктоп Mac Studio, 27-инчовият iMac изчезна от сайта на Apple. Мистерията се задълбочава, защото всички директни линкове, които преди са били активни, сега водят до раздела на Mac. И като тъмно пророчество изникват думите на главния вицепрезидент на хардуера на Apple Джон Тернус, който заяви, че има само един Mac, който все още не е извършил прехода към Apple Silicon, и това е Mac Pro.

Слухове от различни източници твърдят, че все пак Apple работят по ново устройство от типа „всичко в едно“, която да съчетае голям Mini LED екран с по-висок клас версии на процесорите на Apple. Но по всяка вероятност от компанията ще предпочетат да си купите комбото от Mac Studio и Studio Display (което, разбира се, ще ви струва двойно повече). Така че се пригответе за една не толкова сладка изненада.

Снимки: Apple

Виж още: iPhone SE вече e с 5G, новият чипсет M1 ULTRA и Mac Studio са тук! Вижте всичко най-интересно от събитието Peek Performance на Apple

Тагове: