SquareTrade редовно правят и публикуват в YouTube дроп тестове на най скъпите модерни смартфони като особена форма за промотиране на основния си бизнес – осигуряване на застраховки и удължена гаранция за тях.
Една от последните им „жертви“, разбира се, са новите Galaxy S10 модели на Samsung, които безжалостно се изпускат върху твърд цимент от различни височини – както по гръб, така и по лице.

В теста са включени всички модели от линията - Samsung Galaxy S10, Galaxy S10e и Galaxy S10+), а резултатите им са сравнение с тези на моделите от линията iPhone X на Apple.
За съжаление на настоящите и бъдещите си собственици (но предполагаме за радост на SquareTrade) нито един от новите S10 модели не оцелява след изпускане дори от минимална височина от 1.8 метра, т.е. горе-долу толкова, колкото би падал телефонът, ако се изплъзне от ръката на човек, докато той говори по него.

Още при първото съприкосновение с твърда повърхност, без значение дали пада по гръб или по лице, стъкленото покритие на телефона се покрива с пукнатини. Екранът на най-достъпния модел от серията Galaxy S10e дори престава да работи след удара, което обаче – както отбелязват SquareTrade, не го прави по-уязвим от конкурента му iPhone X, който също не оцелява след бруталните тестове на компанията.
Все пак от SquareTrade подчертават, че при падането си Samsung Galaxy S10 получава по-малко повреди, отколкото флагманът на Apple - iPhone XS Max.

Тагове: