Днес изглежда е ден на макетите! След тези на iPhone Xc, в китайската социална мрежа Weibo бе публикувана снимка на макет на предстоящия да излезе през октомври Huawei Mate 20 Pro. Конкретно на тази, той изглежда изключително елегантно извън кейса, с който сме го виждали вече. Екранът е почти безрамков ако се абстрахираме от прореза и тънката рамка в долната му част. Смартфонът като цяло изглежда впечатляващо и висококласно.

Mate 20 Pro няма Home бутон, което говори, че ако има скенер на пръстови отпечатъци, той ще е вграден направо в екрана. Макар и с кейс, предишни снимки пък ни показаха, че сензорът за пръстови отпечатъци липсва и от гърба - мястото, което заемаше в Mate 10 Pro.

За предстоящия върхов модел знаем, че ще работи с флагманския процесор на Huawei Kirin 980, а екранът ще е с висока QHD+ резолюция. Официалната премиера на устройството предстои на 16 октомври, когато ще бъде обявена и стандартната версия Huawei Mate 20. Huawei Mate 20 lite пък вече е в продажба в някои европейски страни. В България той се очаква в средата на септември.

Междувременно се появи и официалната покана за събитието, на което ще бъде обявен Huawei Mate 20 Pro. Ето я и нея:

Тагове: