В своя туитър акаунт дизайнерът Бен Гескин публикува снимки на макет на един от предстоящите нови модели iPhone. Става дума за най-достъпния от тях, евентуално казващ се iPhone Xc, който ще има LCD екран. На снимките виждаме негов макет в четири цвята - бял, червен, тъмносив и розов. Хубаво е, че Apple този път ще предложи по-голямо разнообразие от цветове, покривайки повече вкусове.

Името на смартфона също е интересно. Ако то действително се окаже iPhone Xc, то значи ще получим нещо като духовен наследник на по-евтиния iPhone 5c от далечната 2013г.

Както може би знаете, ако следите информационния поток около предстоящите нови iPhone-и, Apple подготвя още два модела - iPhone XS и iPhone XS Plus. Те ще бъдат едни от малкото смартфони със 7-нанометрови процесори на пазара и по всяка вероятност ще предложат една по-рафинирана версия на успешния iPhone X.

По изтекли данни от презентация на китайски мобилен оператор, цените на новите модели ще започват от 699 долара за iPhone Xc, 900 долара за iPhone XS и 1000 долара за iPhone XS Plus.

Съвсем скоро предстои да разберем дали всички слухове, с които разполагаме ще се окажат верни. Новите iPhone-и, а вероятно и нови модели iPad и MacBook ще бъдат обявени на специално събитие тази сряда, 12 септември.