Италианският автомобилен производител Maserati е споделил пред Car and Driver, че работи над един електрически автомобил, който ще бъде показан преди 2020 г. "Ние трябва да произведем нещо много по-различно от Tesla автомобил, за да се открои той", казва Роберто Федели от Maserati. Помислете за нещо повече като GranTurismo купе (виж снимката по-горе), отколкото поредната престижна лимузина.

Част от предизвикателството според Федели е да се създаде „зелен“ автомобил, който е вълнуващ за шофиране и има главозамайващо ускорение. „Пълната тежест на тези литиево-йонни батерии забавят представянето на електрическите автомобили в завоите.“

Новото Maserati ще трябва да бъде по-леко, за да се изпълни тази задача. Също така производителят на автомобили ще трябва да намери начин да даде характер на своя автомобил, без под капака да „реве“ бензинов двигател.

Целта на Maserati за 2020 г. е реалистична, защото дотогава технология при батериите трябва да се е развила достатъчно, за да отговори на желанията на производителя.

 

Прочетете и това: Германия иска да забрани двигателите с вътрешно горене от 2030 година