Mazda представи поредния си прототип на започналия днес автосалон в Москва. Концептуалният Kazamai е компактен кросоувър SUV с две врати и четири пътнически места. Основната идея зад прототипа е да бъде SUV, но компактен, икономичен и екологично чист.

При дължина от 4520 мм, широчина 1930 мм и височина 1500 мм, Mazda Kazamai има изключително динамични пропорции. Автомобилът стъпва върху изцяло независимо окачване, колесната база е с дължина 2780 мм, а гумите 22-цолови.

Дизайнът на Kazamai е от поредицата Nagare на Mazda. На японски Kazamai означава въртящи се, пресичащи се ветрове, като темата е изваяна с линии от двете страни на прототипа. Дизайнът освен атрактивен е и много практично ориентиран, като Kazamai има с 10% по-ефективна аеродинамика от всички останали представители на сегмента. В изграждането на автомобила са използвани само модерни материали, спомагайки да се намали теглото с почти 200 кг в сравнение с аналогичен модел.

Mazda Kazamai използва за задвижване 2,0-литров бензинов двигател от ново поколение, който в момента се разработва от инженерите на Mazda и ще бъде внедрен в серийно производство. Агрегатът DISI е с директно впръскване на горивото, контрол на горенето в цилиндъра, променливи фази на газоразпределение, благодарение на което е с до 30% по-икономичен от сегашния 2,0-литров MZR бензинов двигател. Моторът се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия от ново поколение, която също допринася за намаляване на разхода на гориво и на нивото на вредни емисии, съобщи агенция Speed-Press.

Тагове: