McLaren представи MSO Carbon Series LT, версия на 675 LT Spider, която съдържа с около 40 на сто повече въглеродни влакна и има гланцово покритие, което според McLaren дава "брутална красота".

Британската марка обяснява, че MSO Carbon Series LT е създаден в резултат на търсенето от страна на клиентите. Дизайнът на McLaren е фокусиран върху намаляване на теглото до минимум и оптимизирането на аеродинамичната ефективност.

Частите от карбон при MSO Carbon Series LT включват: предната броня, страничните прагове, страничните отвори, по-ниските странични отвори, задните калници, задната палуба, задната броня, дифузьора и LongTail Airbrake. Всички части, изработени от карбон, са с гланциран завършек, както и електрическият покрив.

Под капака на MSO Carbon Series LT има същия 3.8-литров битурбо V8 двигател, както при Spider и Coupé версиите. За да го оптимизират за този модел, от McLaren са подобрили задвижващата система с нови компоненти, включително с по-ефикасно турбо, нов разпределителен вал с леки мотовилки и по-бързо течаща горивна помпа.

Въпреки това мощността и въртящият момент остават непроменени: 666 к.с. при 700 Nm, 5000-6500 оборота. Ускорението от 0-100 км/ч става за 2.9 секунди. Максималната скорост остава 326 км/ч.

MSO Carbon Series LT ще започне да се произвежда по-късно тази година, като първите доставки се очаква да бъдат направени до края на годината. В световен мащаб ще бъдат пуснати само 25 броя от MSO Carbon Series LT. McLaren все още не е обявила цената на новата версия, но Spider версията струва 415 600 щатски долара, което ни кара да мислим, че цената на новия модел ще е близка до тази.

 

Източник: Gizmag

 

Прочетете и това: Норвегия ще забрани продажбите на бензинови автомобили от 2025 г.