Откакто е завършена в средата на 20-те години на миналия век, Нюрбургринг си е спечелила репутацията на една от най-високоскоростните и безмилостни писти в света. От няколко дни обаче тя има нов властелин, пише Slash Gear.

Mercedes-AMG GT R е направил най-бърза обиколка в историята на пистата, постигана някога от спортен автомобил, съобщи Daimler. Обиколката на "Зеления ад", както наричат Нюрбургринг, е отнела точно 7:10.9 минути. Самият Mercedes-AMG GT R е истински звяр с V8 битурбо двигател и 585 конски сили. Колата е подобрила предишните рекордни постижения, направени с Lamborghini Huracan и Porsche 911 GT3 RS.

Нюрбургринг първоначално а е била с дължина до 28 километра, като е имала 73 завоя, разположени в гъста гориста местност. В днешни дни основната писта е с дължина 4.5 километра. Най-популярната конфигурация обаче е Nordschleife (Северна отсечка); дължината й е над 22 километра и именно там е поставено рекордното време. Зрителите често надхвърлят 200 000 души, а не липсват и смъртни случаи на пилоти - цели пет досега.

Виж още: Мистериозната суперкола на Faraday Future в сблъсък с Ferrari, Bentley и Tesla