Повечето от нас не са в състояние да си купят Ferrari поради една много проста причина - нямаме огромната сума пари, която е необходима, обобщава Trusted Reviews. Но изглежда, че за американския бизнесмен Престън Хен размерът на чековата книжка не е достатъчен, за да си осигури италианския суперавтомобил, за който той жадува. И Престън е бесен.

LaFerrari Spider е изключителен нов суперавтомобил, захранван от 800 к.с. V12 двигател, комбиниран с 163 к.с. електромотор. Толкова специален е този модел, че е позволено да си купите само една бройка и то ако отговаряте на определени стандарти на Ferrari. Излишно е да казваме, че Престън Хен не отговарят на изискванията, за да се присъедини към списъка на собствениците на LaFerrari Spider, което е довело до гневния отговор от страна на 85-годишния американец.

Първо, Хен изпратил депозит за един милион долара на главния изпълнителен директор на Ferrari Серджо Маркионе. Когато той бил върнат, Хен завел дело на основание, че отказът на Ferrari "вреди на репутация Хен и го излага на подигравки и неуважение и го дискредитира в неговата професия, занаят, професия, хоби, и сред неговите приятели и бизнес и социалните партньори."

Хен твърди, че е тясно свързан с марката Ferrari - той притежава 18 коли, включително и суперценното 275 GTB / C 6885 Speciale - и поради това отговаря на изискванията за собствеността на LaFerrari Spider. Той търси "над 75 000 долара" обезщетение от производителя на луксозни автомобили за щети, нанесени на репутацията му.

Виж още: Mercedes спря противоречива реклама на автопилот функцията си

Тагове: