Наследникът на класическия Internet Explorer - Edge, не се оказа успехът, който Microsoft очакваше. Създаден от нулата, Edge дебютира през 2015 година заедно с Windows 10, предлагайки изцяло нов рендъринг енджин, носещ името EdgeHTML.

По идея Microsoft Edge трябваше да бъде бърз, адски лек и добре защитен. Браузърът обаче стартира живота си с множество проблеми от всякакво естество, които рано-рано отказаха множеството потребители да се доверят на услугите му. И до днес Edge остава адски нишов продукт, който независимо от константните опити на Microsoft основно е избягван от web юзърите.

Споделеното по-горе вероятно е основната причина редмъндският гигант да вдигне бялото знаме, що се отнася до EdgeHTML, стартирайки разработката на изяло нов браузър, базиран на Chromium енджина.

Кодовото название на новия Internet Explorer е Anaheim, съобщава Windows Central. Той ще замести Edge като браузър по подразбиране в Windows 10. Естествено, неизвестните към днешна дата са много повече, отколкото известните. Например не е ясно дали Edge брандът ще остане валиден, или Microsoft ще използва ново публично име. Остава като неизвестна и потребителският интерфейс на Anaheim. И по-точно дали нещо от визуалното изпълнение на Edge ще бъде прехвърлено към новия браузър. Едно нещо обаче със сигурност е ясно – EdgeHTML е мъртъв като основа на браузъра по подразбиране в Windows 10.

Очаква се Microsoft да представи Anaheim посредством своята Windows 10 Insider програма.

Разопаковахме PlayStation Classic – комплектът включва приятна изненада (ВИДЕО)

Тагове: