Едно от най-известните и важни имена в света на мобилните телефони се завръща у нас. Motorola е известна с множеството си иновации през годините, като дори през 1973 година Мартин Купър, водещ инженер в компанията, създава първия мобилен телефон Dynatac 8000x. След една наистина успешна история, част от която преминала през редиците на Google, а днес в рамките на Lenovo, Motorola днес е името, което седи зад Moto Z – смартфонa, с който сякаш беше разгадана силата на модулния дизайн. Въпреки че потребителят не може да променя хардуера в устройството, той може да го изменя чрез сериозен набор от модули. Сред тези, които вече са налични, влизат фотографски модул, разработен от Hasselblad, аудио модул JBL, допълнителна батерия, проектор и дори удобен геймпад. Истината е, че откакто Lenovo закупи Motorola от Google, компанията търсеше оптималното приложение на бранда. От началото на годината то е вече ясно заявено – Motorola остава марката, която ще виждаме на смартфоните на производителя.

“Motorola е вдъхновяващ, променящ света бранд. В Америка, а и на много места по света това е любима марка на милиони хора. След редицата предизвикателства, през които минахме, Motorola е тук и е готова да се бори за сърцата на потребителите. Съвсем скоро клиентите в България ще могат да се запознаят и с последните модели от портфолиото на Motorola”, сподели Владислав Иванов, General Manager на Motorola за Югоизточна Европа.

Повод за коментара, а и официалното обявяване на завръщането на Motorola у нас беше и първото партньорство на бранда. То е с Българската федерация по художествена гимнастика. Момичетата ще бъдат рекламни лица на Motorola през следващите 12 месеца.

Докато очакваме бъдещите модели на компанията, от Виваком обявиха, че започват да предлагат Moto G5 Plus, Moto E4 Plus и Moto C Plus в своята търговска мрежа. Moto G5 Plus, който беше представен на тазгодишния Световен мобилен конгрес, разполага с 5.2-инчов Full HD дисплей, метален корпус и 8-ядрен процесор Snapdragon 625. Оперативната му памет е 2 или 3 GB, а паметта за съхранение на данни - 32 или 64 GB. Наличен е сензор за пръстови отпечатъци и 3000 mAh батерия с функция за бързо зареждане.

Moto E4 Plus има 5.5-инчов HD екран, 2.5D стъкло на предния панел, а задният разчита на метал. Тук процесорът е 4-ядрен, придружен от 2 GB RAM и 16 или 32 GB вътрешна памет. По-интересното обаче е капацитетът на батерията, която е 5000 mAh. Устройството поддържа NFC и има два микрофона, плюс поддръжка за технологията Dolby Atmos.

Motorola Moto G5 Plus е на цена от 18.90 лева на месец или 349.90 лева в брой с тарифен план Smart U. Motorola Moto E4 Plus се търгува срещу 9.90 лева на месец или 199.90 лева в брой със същия абонаментен план за 24 месеца. Цената на Moto C Plus е 4.90 лева на месец, а в брой – 59.90 лева при същите условия.

Тагове: