Motorola усилено премахва всички следи към обещанията за софтуерна актуализация на смартфона Moto G4 до Android Oreo, съобщи GSMArena. Наскоро компанията публикува списък с устройствата, които ще бъдат ъпдейтнати до Android O, но от него видимо липсва G4, който дори не е "навършил" 18 месеца от премиерат си. 

Сега става ясно, че компанията е премахнала референциите към своите обещания към потребителите в списания и социални мрежи да обнови софтуера на телефона. 

Примерите са много. Първият засяга официалните рекламни постери, на които в началото се обещават ъпдейти до Android N и Android O, а сега присъства само Android N. 

От Reddit откриват и видео в YouTube, показващо страницата на телефона в Amazon India. Видеото е качено през май 2016, а в него се вижда и обещанието за ъпдейт до Android 0. В момента същата страница на Amazon India не съдържа никакви референции към Android O. 

GSMArena цитират и брошура на испански, с която Motorola е маркетирала телефона в страната. Както сами се сещате, в нея също присъства обещанието. 

Доскоро от Motorola правеха подобни обещания и чрез официалните си социални канали. Сега става ясно, че туитовете, съдържащи положителен отговор на потребителските въпроси относно Android 0, са изтрити. 

Няма информация защо компанията е решила не само да не обнови телефона, но и да изтрие всички следи към официалните си обещания. 

ОБНОВЕНА: Motorola обяви в официалния си блог списъка с устройства, които ще получат Android Oreo. 

Ето кои джаджи ще се радват на новата операционна система: 

moto z
moto z Droid
moto z Force Droid
moto z Play
moto z Play Droid
moto z2 Play
moto z2 Force Edition
moto x4
moto g5
moto g5 Plus
moto g5S
moto g5S Plus

От компанията признаха за "грешка" в маркетинг материалите на Android O ъпдейтите за Moto G4 Plus. 

Практиката ни е Moto G серията да получава един основен OS ъпдейт на устройство, така че не беше планирано това устройство да получи Android O. Въпреки това, за нас е важно да държим на обещанията си, така че в допълнение на N ъпдейта, ние ще ъпгрейднем g4 Plus и до Android O. Тъй като това е непланиран ъпгрейд, ще ни трябва малко време, за да го вкараме в плановете си, каза от компанията. 

Тагове: