Google въвежда функции с изкуствен интелект във всички свои продукти една след друга. Bard се появява в приложения като Docs, Sheets и Gmail, а изкуственият интелект се появи в Google Maps преди няколко седмици. Сега революцията на изкуствения интелект идва в YouTube, но само за ограничена група.

Наскоро пък Google обяви две нови функции с изкуствен интелект в YouTube в процес на тестване. Първоначално тези функции се разпространяват сред малка група от тестери, така че може да ги видите веднага, но може и да не сте сред избраните. Компанията обаче започва тестването и за абонатите на YouTube Premium. Съответно, ако плащате за YouTube, можете да изпробвате тези две функции с изкуствен интелект по-рано.

Когато имате достъп до новите функции на YouTube с изкуствен интелект, над коментарите ще се появи бутон "✨Теми". Докоснете го и YouTube автоматично ще подреди коментарите на този принцип. По този начин коментарите се групират, а Google се надява, че тази функция ще улесни четенето на тромавите секции с писания.

Всъщност добавянето на този елемент в YouTube е много разумно. Компанията тества генеративен бот с изкуствен интелект, който можете да използвате, за да попитате за текущото видео, което гледате. Вече има много подобни инструменти, включително самият ChatGPT, но тук получавате удобството ботът да е вграден в плейъра, без да прекъсва възпроизвеждането.

За да извикате бота, докоснете новия бутон Ask, след което задайте въпроса. Можете да разговаряте за това, което се случва във видеоклипа, да поискате препоръки за подобни видеоклипове или ако това е образователен клип, да поискате тестове, за да проверите знанията си.

За да тествате, отидете на youtube.com/new. Тук ще можете да се включите в новите функции на изкуствения интелект. Имайте предвид, че в началото те са достъпни само за iOS и Android.

Снимки: Unsplash

Виж още: WhatsApp скоро ще предложи свой AI чатбот